Horrorlegendák: Hasfelmetsző Jack - Az utolsó vágás
2015.01.13 15:00
CreepyShake
Januáelején az a megtiszteltetés érte a CreepyShake népes szerkesztőtáborát, hogy meghívást kaptunk a Horrorlegendák által megálmodott Hasfelmetsző Jack – Az utolsó vágás című élő társasjátékra. Mint az a leírásból kiderül, mi, azaz a különböző karaktereket megtestesítő játékosok, lehetőséget kapunk, hogy lerántsuk a leplet a XIX. század egyik legvéresebb és legkegyetlenebb réméről, a Hasfelmetsző Jacknek elnevezett sorozatgyilkosáról. A 90 perces játékmenet során a történethez kapcsolódó rejtvények megfejtésével juthatunk közelebb a nagy kérdéshez, vajon ki és miért követte el a szörnyű gyilkosságokat.
A hatfős csapatunk a kezdeti fejetlenség után hamar rájött, érdemes lehet összedolgozni, így végül néhány perccel az időnk lejárta előtt teljesítettünk küldetésünket. Többen is rendelkezünk tapasztalatokkal az ilyen játékokkal kapcsolatban, így elvárásaink magasak voltak a játékkal szemben. Summás vélemény helyett azonban álljon itt a nyertes csapatunk véleménye egyesével, melynek elolvasása után úgy vélem, senki számára nem marad kérdés, melyik jelenleg Magyarország legjobb szabadulós játéka.
Bevallom nekem elég nagy hátrányból kellett indulnom, mivel sem a szerepjátékokban, sem pedig a szabadulós játékokban nem vagyok jártas. Az élmény ennek ellenére maradandó volt számomra, legfőképpen a korhű díszletek ejtettek rabul engem, amit játékon kívül is szívesen megcsodálnék. A történet, a játékmenet, de maga a feladványok is rendkívül jól voltak kitalálva. Tehát a Horrorlegendák nem egy egyszerű szabadulós játékot alkotott, hanem annál jóval többet, amihez szükséges a beleélés. És az sem árt, ha valaki ismeri Hasfelmetsző történetének részleteit, ez ugyanis jelentősen megkönnyíti a kijutást. (Near)
Korhű díszletek, magával ragadó atmoszféra, egyedi játék. A társasjáték jelleg eleinte kicsit zavaró volt (ez tapasztalatlanabb játékosoknak gondot jelenthet), de amint a mozaik darabkákat sikerült összerakni, a kezdeti tanácstalanság után összeállt az egész. Hatalmas munka és erőfeszítés van az "Utolsó Vágás" mögött, ajánlom mindenkinek, aki a szabadulós játékoknál többre vágyik. (Fixxer)
Lehetőségem nyílt részt venni a Horror legendák Hasfelmetsző Jack témájú élő társasjátékában. Még
egyszer sem voltam szabadulós játékban, így csak a feltételezések maradtak, hogy milyen lesz. Nem
csalódtam egy cseppet sem, bár a feladatok bonyolultak voltak és az elején egyáltalán nem értettem
mit, hogyan és miért, később belerázódtam én is, csapatban tudtunk dolgozni. Minden egyes pontján
minőségi szórakozást nyújtott a hely. Sokrétű és teljes képet festett a Hasfelmetsző – gyilkosságokról.
Én legjobban az autentikus hangulatot tudom díjazni, engem mindig elvarázsol a viktoriánus Anglia
atmoszférája, borongóssága, sejtelmessége és mindezt sikerült teljes mértékben átadnia a szobának.
Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem az eseményen. (Levente)
Rutinos kiszabaduló lévén, magas igényekkel érkeztem az élő társasjátékként aposztrofált Hasfelmetsző-kalandra, a történet fanatikusaként pedig igen sokat olvastam a témában, így különösen vártam, hogy megtudjam, mit sikerült kihozni az ötletből és helyszínből. Nem hiszem, hogy vissza kellene fognom a jelzőket: fantasztikus díszlet, izgalmas, pörgős játékmenet, lenyűgöző atmoszféra. Nagyon látszott az, hogy a készítők igazi fanatikusok, imádják Jack történetét. Úgy vélem, ez a plusz emelte minden eddigi szabadulós játék fölé a társasjátékot, amely valóban különbözött a konkurenciáktól. Kell egy kis akklimatizálódás, ami eltart pár percig, utána viszont adrenalintól felpumpálva vethetjük bele magunkat az érdekesebbnél érdekesebb feladatokba. Az pedig, hogy sikerül-e megmentenünk életünket a gonosz szadistától, már csak rajtunk múlik. (Varin)
Az élmény tehát maximálisan pozitív volt, árban pedig egyáltalán nem drágább ez a 90 perc, mint a szabadulós játékok többsége, pedig lényegesen több munka van benne és össze sem lehet hasonlítani a hangulatát a konkurenciáival. Érdemes tehát ellátogatni a könnyen megközelíthető, belvárosi helyszínre (VII. kerület, Rózsa utca 18/b), ha valami egyedi és különleges élményt szeretnénk magunknak. Vár minket a viktoriánus Anglia, vár Hasfelmetsző Jack!

Január elején az a megtiszteltetés érte a CreepyShake népes szerkesztőtáborát, hogy meghívásban részesültünk a Horrorlegendák által megálmodott Hasfelmetsző Jack – Az utolsó vágás című élő társasjátékra. Mint az a leírásból kiderül, mi, azaz a különböző karaktereket megtestesítő játékosok, esélyt kaptunk, hogy lerántsuk a leplet a XIX. század egyik legvéresebb és legkegyetlenebb réméről, a Hasfelmetsző Jacknek elnevezett sorozatgyilkosról. A 90 perces játékmenet során a történethez kapcsolódó rejtvények megfejtésével juthatunk közelebb a nagy kérdéshez, vajon ki és miért követte el a szörnyű gyilkosságokat. Hat fős csapatunk a kezdeti fejetlenség után hamar rájött, érdemes lehet összedolgozni, így végül néhány perccel az időnk lejárta előtt teljesítettük küldetésünket. Többen is rendelkezünk tapasztalatokkal az ilyen játékokkal kapcsolatban, így elvárásaink magasak voltak a játékkal szemben. Summás vélemény helyett azonban álljon itt a nyertes csapatunk véleménye egyesével, melynek elolvasása után úgy vélem, senki számára nem marad kérdés, melyik jelenleg Magyarország legjobb szabadulós játéka.

Bevallom, nekem elég nagy hátrányból kellett indulnom, mivel sem a szerepjátékokban, sem pedig a szabadulós játékokban nem vagyok jártas. Az élmény ennek ellenére maradandó volt számomra, legfőképpen a korhű díszletek ejtettek rabul engem, amiket játékon kívül is szívesen megcsodálnék. A történet, a játékmenet, de maga a feladványok is rendkívül jól voltak kitalálva. Tehát a Horrorlegendák nem egy egyszerű szabadulós játékot alkotott, hanem annál jóval többet, amihez szükséges a beleélés. És az sem árt, ha valaki ismeri Hasfelmetsző történetének részleteit, ez ugyanis jelentősen megkönnyíti a kijutást. (Near)

Korhű díszletek, magával ragadó atmoszféra, egyedi játék. A társasjáték jelleg eleinte kicsit zavaró volt (ez tapasztalatlanabb játékosoknak gondot jelenthet), de amint a mozaikdarabkákat sikerült összerakni, a kezdeti tanácstalanság után összeállt az egész. Hatalmas munka és erőfeszítés van "Az utolsó vágás" mögött, ajánlom mindenkinek, aki a szabadulós játékoknál többre vágyik. (Fixxer)

Lehetőségem nyílt részt venni a Horrorlegendák Hasfelmetsző Jack témájú, élő társasjátékában. Még egyszer sem voltam szabadulós játékban, így csak a feltételezések maradtak, hogy milyen lesz. Nem csalódtam egy cseppet sem, bár a feladatok bonyolultak voltak, és az elején egyáltalán nem értettem, mit, hogyan és miért, de később belerázódtam én is, csapatban tudtunk dolgozni. Minden egyes pontján minőségi szórakozást nyújtott a hely. Sokrétű és teljes képet festett a Hasfelmetsző-gyilkosságokról. Én legjobban az autentikus hangulatot tudom díjazni, engem mindig elvarázsol a viktoriánus Anglia atmoszférája, borongóssága, sejtelmessége, és mindezt sikerült teljes mértékben átadnia a szobának. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem az eseményen. (Levente)

Rutinos kiszabaduló lévén, magas igényekkel érkeztem az élő társasjátékként aposztrofált Hasfelmetsző-kalandra, a történet fanatikusaként pedig igen sokat olvastam a témában, így különösen vártam, hogy megtudjam, mit sikerült kihozni az ötletből és helyszínből. Nem hiszem, hogy vissza kellene fognom a jelzőket: fantasztikus díszlet, izgalmas, pörgős játékmenet, lenyűgöző atmoszféra. Nagyon látszott az, hogy a készítők igazi fanatikusok, imádják Jack történetét. Úgy vélem, ez a plusz emelte minden eddigi szabadulós játék fölé a társasjátékot, amely valóban különbözött a konkurenciától. Kell egy kis akklimatizálódás, ami eltart pár percig, utána viszont adrenalintól felpumpálva vethetjük bele magunkat az érdekesebbnél érdekesebb feladatokba. Az pedig, hogy sikerül-e megmentenünk életünket a gonosz szadistától, már csak rajtunk múlik. (Varin)

Az élmény tehát maximálisan pozitív volt, árban pedig egyáltalán nem drágább ez a 90 perc, mint a szabadulós játékok többsége, pedig lényegesen több munka van benne, és össze sem lehet hasonlítani a hangulatát a konkurenciával. Érdemes tehát ellátogatni a könnyen megközelíthető, belvárosi helyszínre (VII. kerület, Rózsa utca 18/b), ha valami egyedi és különleges élményt szeretnénk magunknak. Vár minket a viktoriánus Anglia, vár Hasfelmetsző Jack!

Ezúton is szeretnénk megköszönni még egyszer a Horrorlegendák csapatának a meghívást!


Ha a Disqus fórumban spoilerezni szeretnél, így írd meg a szöveget:
A végén kiderül, hogy <spoiler>a seriff a tettes.</spoiler> Jó, mi?
Ügyelj, hogy ne gépeld el!
comments powered by Disqus
 
creepyshake.com logo
not under 18
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés