CreepyShake-akták - Köztünk élnek XIX.
2016.10.09 8:00
CreepyShake

Figyelem! Kizárólag erős idegzetűek és 18 éven felüliek olvassanak tovább! Az alábbi írásban található bizonyos (rejtett) képek egyes olvasók számára felkavaróak lehetnek!

A clevelandi Torzó Gyilkos

1935-öt írunk, Cleveland sötét utcáit egy rejtélyes alak járja. Lesben áll. Figyel. Csendben, némán, türelmesen várakozik következő prédájára. Miután lecsap, nem hagy mást, csak rettegést, fájdalmat. A gyilkos kiléte máig tisztázatlan. Vajon ki lehetett az az őrült, aki válogatás nélkül fejezte le az embereket?

1934 szeptemberében az Erie-tó egy nő törzsét mosta ki a partra. Bőre pirosas volt és kemény, mint a feldolgozott állati bőr, jelezve, hogy valamilyen kémiai anyaggal kezelték. A feje sosem került elő. Mivel nem tudták azonosítani, az ügyet hidegre tették, és csak úgy emlegették: „a tavi hölgy”. 1935-ig senkinek nem jutott eszébe a megoldatlan gyilkosság…

A clevelandi Torzó Gyilkos 1. kép

Kingsbury Run egy alacsonyan fekvő ipari terület Cleveland keleti oldalán. Természetes vízválasztóként működik, hogy a Cuyahoga-folyó leülepedett mocska ne szennyezzen be mindent. Az 1930-as évek kemények voltak, nagyon sok család elszegényedett, elveszítették az otthonaikat, ezért nyomornegyedeket állítottak fel ezen a részen.

1935 szeptemberében két tizenéves talált rá egy férfi majdnem meztelen, kivéreztetett testére. A csuklóján egyértelműen látszott, hogy megkötözték. A fejét és a nemi szerveit eltávolították, de szerencsére az ujjlenyomatai alapján azonosítani tudták a szerencsétlen Edward Andrassyt, aki a pletykák szerint homoszexuális volt, és alkalmi prostitúció miatt többször volt már előzetesben. Nem messze a maradványoktól rábukkantak egy újabb áldozatra. Kicsit idősebb volt, de őt is lefejezték és kasztrálták, viszont a bőre alapján úgy gondolták, sokkal régebb óta lehet halott. A gyilkosságokat ekkor hozták először kapcsolatba a '34-es „tavi hölgy” esetével.

A kirakós kezdett összeállni, de egyelőre gyanúsítottjuk nem volt. 1936 januárjában két nő észrevette, hogy valami furcsa lebeg a vízen. Közelebb érve jöttek rá, hogy egy nő fejetlen, újságpapírba csomagolt testét látják. Őt is azonosítani tudták: az áldozat Flo Polillo volt, egy csapos és kéjhölgy.

A clevelandi Torzó Gyilkos 2. kép

Hat hónap telt el, mielőtt egy újabb áldozat felbukkant. Az ő feje részben a helyén maradt, ebből azt feltételezték, hogy a gyilkost valaki vagy valami megzavarta, és félbehagyta a munkáját. Mivel a testet több tetoválás is díszítette, az arcáról gipszlenyomatot készítettek, és nagy erőkkel próbálták azonosítani, de senki nem jelezte, hogy ismerte volna az áldozatot. Ő is a „tavi hölgy” sorsára jutott.

Az egyre felbukkanó holttestek aggodalomra adtak okot. Mindegyiket lefejezték, esetleg megcsonkították, és eltávolították a nemi szerveket, de a fejeket mindig később vagy egyáltalán nem találták meg. A hatóságok arra jutottak, hogy a sorozatgyilkos direkt nehezen beazonosítható emberekre vadászik, akiket nem keres senki.

SPOILER

A clevelandi Torzó Gyilkos 3. kép

1938-ben már igazi hajtóvadászatot indítottak. Néhány nyom alapján kiderült, hogy a legtöbb áldozat Kingsbury Runban húzta meg magát, így a rendőrök folyamatosan házkutatásokat tartottak a nyomornegyedben. 63 férfi kereste a nyomokat, bizonyítékokat, mielőtt az egész tábor porrá égett. A média keményen bírálta a szükségtelen agressziót, de a tűzeset után a támadások megszűntek. Mivel a kedélyek lenyugodtak, csökkentették az ügyben nyomozók számát, de ekkor váratlan fordulatot vett az ügy, és letartóztattak egy Frank Dolezal nevű kőművest, aki elég sokáig élt együtt Flo Pollilóval.

A további vizsgálat során kiderült, hogy egy ideig Andrassy is velük élt, majd ekkor azonosították Rose Wallace-t, egy másik, addig ismeretlen áldozatot, de erre hivatalos bizonyítékuk nem volt. Dolezal bevallotta ugyan a gyilkosságot, de össze-vissza beszélt és nem ismerte a pontos részleteket sem. Mielőtt kiengedték volna, felakasztva találták meg a cellájában. Érdekes módon a kötél öt láb hét hüvelyknyire volt a padlótól, míg Dolezal öt láb nyolc hüvelyk magas volt, a boncolás során pedig megállapították, hogy töröttek voltak a bordái.

SPOILER

A clevelandi Torzó Gyilkos 4. kép

Abban biztosak lehetünk, hogy Dolezal nem lett öngyilkos, de vajon ki ölte meg, és miért? 2010-ben a Cuyahoga Community College-ban megjelent kutatás eredménye alapján tisztára mosták a férfi nevét, hogy nem ő volt, és nem is lehetett volna ő a gyilkos, de ennél tovább sajna nem jutottak.

A nyomozások hivatalos vezetője egyébként Eliot Ness volt, aki szerint a gyilkosságok első számú gyanúsítottja dr. Francis E. Sweeney volt, azonban bizonyítékok híján sohasem tartóztatták le.

A gyilkost a mai napig sem kapták el, és az ügy java része továbbra is homályba vész. Az áldozatok közül is csupán hármat tudtak biztosan azonosítani, de a többiekre csak tippeltek, vagy történetük az örök homályba veszett. 12 embert biztosra vehetően ez az ember gyilkolt meg, de egyesek szerint az 1920-1950 között elkövetett hasonló gyilkosságok is az ő személyéhez köthetők.

SPOILER

A clevelandi Torzó Gyilkos 5. kép

Érdekességek:

Brian Michael Bendis nevét manapság a Marvel miatt ismerhetitek, de karrierjét képregényesként kezdte. 1998-ban minisorozatot készített, a Torsót (mily meglepő), ami a fent említett gyilkosságsorozatot meséli el. Mielőtt még elkezdődött volna a minden képregényt meg kell filmesíteni hisztéria, 2006 elején megszerezte a jogokat a Paramount, és úgy volt, hogy a filmet David Fincher rendezi, a forgatókönyvet Ehren Kruger írja, a szereplők között pedig Matt Damont, Casey Afflecket és Rachel McAdamset köszönthetjük. Nem ismeritek a filmet? Nem csoda. Mivel Fincher fekete-fehérben akarta a vászonra vinni, a stúdió meg persze nem, kicsit hajbakaptak. Mivel Fincher 2007-es A Zodiákusa sem hozott elég pénzt, a Benjamin Button forgatásán pedig kiosztott mindenkit, akit lehetett, a Paramount nem foglalkozott többet az ötlettel, és hagyta visszaszállni a jogokat Bendishez. Véleményem szerint viszont elég érdekes lehetett volna.

A clevelandi Torzó Gyilkos 6. kép

Steven Nickel viszont nem vacakolt, meg is írta a történetet: „Cleveland, Ohio állam. Az 1930-as évek vége, 1940-es évek eleje. A város életére két igen eltérő személyiségű férfi nyomja rá a bélyegét. Egyikük egy tettrekész fiatal ügyvéd. Neve Eliot Ness. Al Capone elleni küzdelmeiben maga alkotta meg életnagyságnál nagyobb képét, melynek most meg kell felelnie… Másikuk egy rejtélyes fantomgyilkos. Sohasem fogták el, sohasem fedték fel kilétét. Rémtettei félelemmel töltötték el a város lakóit. Az újságok úgy hívták: Őrült hentes, Fejvadász. Az ő nevéhez fűződnek a Torzó-gyilkosságok. Ő az amerikai Hasfelmetsző.” Potom 300 Ft körül már be is szerezhetitek a legtöbb antikváriumban.


Ha a Disqus fórumban spoilerezni szeretnél, így írd meg a szöveget:
A végén kiderül, hogy <spoiler>a seriff a tettes.</spoiler> Jó, mi?
Ügyelj, hogy ne gépeld el!
comments powered by Disqus
 
creepyshake.com logo
not under 18
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés