Entertainment Weekly: Az és a Vesztesek Klubja
2017.08.12 11:00
Raszputyin

Elhoztuk nektek az Entertainment Weekly friss cikkét a közelgő Az-ról, melyhez két új képet is kaptunk.

A Stephen King művéből készült AZ című filmből új képeket kaptunk a Krajcárosról és a Vesztesek klubjáról. Valami itt nincs rendben. Ez lehetne egy olyan hely is, ahol jó élni. Az emberek intézik a napi dolgaikat. A kirakatok és az előkertek tiszták és rendezettek. A gyerekek futkározása és játszása tölti be a teret. A Nap ragyog, míg a fákat a szél ringatja.De van valami rothadó itt mélyen, a normalitás álcája mögött. A kedélyek kiszámíthatatlanul lobbannak, megdöbbentő közönségesség ömlik ki az egyébként mosolygós és udvarias mosolyra húzott szájakból, és a könyörtelenség azok felé egyre nyilvánvalóbb, akiket egyébként védeni illene. Ezek rendes emberek itt, de ugyanakkor a problémáik mélyen gyökereznek. Ők azok, akik úgy tesznek, mintha minden rendben lenne.

A Stephen King művéből készült AZ című filmből új képeket kaptunk a Krajcárosról és a Vesztesek klubjáról
Valami itt nincs rendben. Ez lehetne egy olyan hely is, ahol jó élni. Az emberek intézik a napi dolgaikat. A kirakatos és az előkertek tiszták és rendezettek. A gyerekek futkározása és játszása tölti be a teret. A Nap ragyog, míg a fákat a szél ringatja.
De van valami rothadó itt mélyen, a normalitás álcája mögött. A kedélyek kiszámíthatatlanul lobbannak, megdöbbentő közönségesség ömlik ki az egyébként mosolygós és udvarias mosolyra húzott szájakból, és a könyörtelenség azok felé egyre nyilvánvalóbb, akiket egyébként védeni illene. Ezek rendes emberek itt, de ugyanakkor a problémáik mélyen gyökereznek. Ők azok, akik úgy tesznek, mintha minden rendben lenne.
Ez Derry világa, a furcsa kisváros Stephen King Az című regényében, ahol az életből lassan csak halál marad (a film szeptember 8-án nyit az amerikai mozikban).
Derry visszássága nem a helyiek hibája, hogy pontosak legyünk. Ők csak együtt kell hogy éljenek a disznószemű, ritkuló hajú lénnyel, akinek rothadó fogai vidámságot színlelnek és megtalálják mindenki félelmét, gyűlöletét és reménytelenségét. Az-t ez élteti.
És ő elég jóllakott tőle.
A lény egy bohóc, aki Krajcárosnak nevezi magát, de valójában Az-nak nincs neve, nincs arca. Mindig is volt, mindig is lesz – egy alakváltó, aki a városka csatornájában él a talaj alatt végighúzódva, egy lélek, ami a sötétség kamráiból csábít a Derry-i lakosok lelkét és szívét véve célba.
Az nem bujkál, félreértés ne essék.
Bill Skarsgard alakítja a fehérképű, véres mosolyú Krajcárost, akit korábban az ismert TV-filmsorozatban Tim Curry tett emlékezetessé. A kihívás a rendező, Andy Muschietti (Mama, 2013) szerint a bohóc hús-vér tartalommal való megtöltése.
„Az mindig jelen van. Ez nem olyan, mint a filmek, ahol a sötétben egy szörny lapul” –mondja „Az megjelenik előtted, Az a központ, és van egy száma, de micsoda száma: a bohóc”.
Az az igazság, hogy…A Krajcáros rendkívül jól szórakozik, mulat, képes bármilyen formát ölteni csak hogy az áldozatait halálra rémítse, de az udvari bolond szerű, zavarba ejtő külső az alap.
„Az valóban kiélvezi a Krajcáros alakját, tetszik neki a játék: a vadászat” – mondja Skarsgard. „Ami furcsa ebben a gonosz lényben az, hogy talán nem mindenki díjazza a humorát. De ő azt gondolja, hogy még ez is vicces”.
Mi a kulcs King legikonikusabb gonoszának életre keltéséhez? „Maradjon zavarbaejtő – így Muschietti „Az mindig furcsa. A Krajcáros olyanokra ragadtatja magát, aminek semmi értelme, de ez mind csak hozzáad a felkavaró zavarhoz”.
Az egyetlen fenyegetés számára csak A Vesztesek Klubja, egy csapat kallódó kölyök, akiket kivetett a környezete, akik gúny tárgyai lettek és akiket folyamatos bántalmazás ért – néha akár a saját családjuk révén, de többnyire a helyi bunkók okozzák számukra a kínzást.
A Vesztesek az egyedüliek, akik Az-t látják, akik képesek Az-t legyőzni, és ők a legkisebb, leggyengébb, legtörékenyebb emberek Derry-ben: egyikük az egyedüli fekete a városban. A másikuk az egyedüli zsidó. A lányt folyamatosan bántalmazza (sőt, rosszabb) a saját apja. Egy elegáns bohóc. Egy hipochonder. Egy kövér srác. Egy dadogós, akinek az öccsét már elragadt a Krajcáros nemrég.
„Együtt kell élnem a saját félelmeimmel, és az emberek társaságát sem keresem, így talán kevésbé tudnak bántani” – mondja Sophia Lillis, aki az egyedüli lányt, Beverly Marsh-ot alakítja. Ő egyedül a Klub-ban talál megértést és reményt a kivetettek között.
Chosen Jacobs, aki Mike Hanlont, az egyetlen Afro-Amerikai srácot alakítja itt Derryben, azt mondja: mindannyiuk magánya hasonló: „kívülállóként nőtt fel a rasszista feszültségek miatt, amik kizárták őt. Így végtelenül értékeli és hálás, mikor azt mondják neki: én így kedvellek, ahogy vagy”.
A szörnyfilm mögött más történet van, ami a barátságról szól. Egyesével a Vesztesek gyengék, de együtt erősek tudnak lenni bárkinél - vagy bárminél.A Stephen King művéből készült AZ című filmből új képeket kaptunk a Krajcárosról és a Vesztesek klubjárólValami itt nincs rendben. Ez lehetne egy olyan hely is, ahol jó élni. Az emberek intézik a napi dolgaikat. A kirakatos és az előkertek tiszták és rendezettek. A gyerekek futkározása és játszása tölti be a teret. A Nap ragyog, míg a fákat a szél ringatja.De van valami rothadó itt mélyen, a normalitás álcája mögött. A kedélyek kiszámíthatatlanul lobbannak, megdöbbentő közönségesség ömlik ki az egyébként mosolygós és udvarias mosolyra húzott szájakból, és a könyörtelenség azok felé egyre nyilvánvalóbb, akiket egyébként védeni illene. Ezek rendes emberek itt, de ugyanakkor a problémáik mélyen gyökereznek. Ők azok, akik úgy tesznek, mintha minden rendben lenne.

Ez Derry világa, a furcsa kisváros Stephen King Az című regényében, ahol az életből lassan csak halál marad (a film szeptember 8-án nyit az amerikai mozikban, hozzánk egy nappal korábban érkezik). Derry visszássága nem a helyiek hibája, hogy pontosak legyünk. Ők csak együtt kell hogy éljenek a disznószemű, ritkuló hajú lénnyel, akinek rothadó fogai vidámságot színlelnek és megtalálják mindenki félelmét, gyűlöletét és reménytelenségét. Az-t ez élteti. És ő elég jóllakott tőle. A lény egy bohóc, aki Krajcárosnak nevezi magát, de valójában Az-nak nincs neve, nincs arca. Mindig is volt, mindig is lesz – egy alakváltó, aki a városka csatornájában él a talaj alatt végighúzódva, egy lélek, ami a sötétség kamráiból csábít a Derry-i lakosok lelkét és szívét véve célba.

entertainment_cikk_1_kep

Az nem bujkál, félreértés ne essék. Bill Skarsgard alakítja a fehérképű, véres mosolyú Krajcárost, akit korábban az ismert TV-filmsorozatban Tim Curry tett emlékezetessé. A kihívás a rendező, Andy Muschietti (Mama, 2013) szerint a bohóc hús-vér tartalommal való megtöltése. „Az mindig jelen van. Ez nem olyan, mint a filmek, ahol a sötétben egy szörny lapul” –mondja. „Az megjelenik előtted, Az a központ, és van egy száma, de micsoda száma: a bohóc”. Az az igazság, hogy a Krajcáros rendkívül jól szórakozik, mulat, képes bármilyen formát ölteni csak hogy az áldozatait halálra rémítse, de az udvari bolond szerű, zavarba ejtő külső az alap. „Az valóban kiélvezi a Krajcáros alakját, tetszik neki a játék: a vadászat” – mondja Skarsgard. „Ami furcsa ebben a gonosz lényben az, hogy talán nem mindenki díjazza a humorát. De ő azt gondolja, hogy még ez is vicces”. Mi a kulcs King legikonikusabb gonoszának életre keltéséhez? „Maradjon zavarbaejtő – így Muschietti „Az mindig furcsa. A Krajcáros olyanokra ragadtatja magát, aminek semmi értelme, de ez mind csak hozzáad a felkavaró zavarhoz”.

entertainment_cikk_2_kep

Az egyetlen fenyegetés számára csak a Vesztesek Klubja, egy csapat kallódó kölyök, akiket kivetett a környezete, akik gúny tárgyai lettek és akiket folyamatos bántalmazás ért – néha akár a saját családjuk révén, de többnyire a helyi bunkók okozzák számukra a kínzást. A Vesztesek az egyedüliek, akik Az-t látják, akik képesek Az-t legyőzni, és ők a legkisebb, leggyengébb, legtörékenyebb emberek Derry-ben: egyikük az egyedüli fekete a városban. A másikuk az egyedüli zsidó. A lányt folyamatosan bántalmazza (sőt, rosszabb) a saját apja. Egy elegáns bohóc. Egy hipochonder. Egy kövér srác. Egy dadogós, akinek az öccsét már elragadt a Krajcáros nemrég.

„Együtt kell élnem a saját félelmeimmel, és az emberek társaságát sem keresem, így talán kevésbé tudnak bántani” – mondja Sophia Lillis, aki az egyedüli lányt, Beverly Marsh-ot alakítja. Ő egyedül a Klubban talál megértést és reményt a kivetettek között. Chosen Jacobs, aki Mike Hanlont, az egyetlen Afro-Amerikai srácot alakítja itt Derryben, azt mondja: mindannyiuk magánya hasonló: „kívülállóként nőtt fel a rasszista feszültségek miatt, amik kizárták őt. Így végtelenül értékeli és hálás, mikor azt mondják neki: én így kedvellek, ahogy vagy”.A szörnyfilm mögött más történet van, ami a barátságról szól. Egyesével a Vesztesek gyengék, de együtt erősek tudnak lenni bárkinél - vagy bárminél.

Az eredeti cikket, angolul itt találjátok.


Ha a Disqus fórumban spoilerezni szeretnél, így írd meg a szöveget:
A végén kiderül, hogy <spoiler>a seriff a tettes.</spoiler> Jó, mi?
Ügyelj, hogy ne gépeld el!
comments powered by Disqus
 
creepyshake.com logo
not under 18
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés